Bel ons
074-2912235
Mail ons
info@assinkschipholt.nl

A&S: van A tot Z

Assink & Schipholt: in alle fasen van de productontwikkeling.

Onze diensten

Assink & Schipholt is gespecialiseerd in het bewerken van dunwandig constructie- en plaatwerk. Onze medewerkers zijn ervaren en vakkundig op het gebied van lasersnijden, kanten, bankwerken en lassen.

Voor zowel plaat- en constructiewerk als apparatenbouw bent u bij ons aan het juiste adres; maar we helpen u ook graag bij het uitwerken van uw eigen ontwerpideeën.

Een greep uit de producten die wij kunnen leveren: schakelkasten, machineafschermingen, middelzware constructies, halffabricaten, elektrakasten en straatmeubilair. Producten kunnen geleverd worden in zowel RVS, staal als aluminium.

Ook wij kunnen geen ijzer met handen breken. Naast vakkundige medewerkers is een geavanceerd machinepark een absolute must in de hedendaagse metaalbewerking. Daarom hebben wij onder meer de beschikking over een zeer snelle Finn-Power L6 lasersnijmachine en verschillende kantbanken van gerenommeerde merken als Amada en Safan.

Wilt u weten wat Assink & Schipholt concreet voor ú kan betekenen? Vraag een vrijblijvende offerte aan via het offerteformulier of neem contact met ons op via de contactpagina.

Engineering uitbesteden?

Ook wanneer u eigen engineeringscapaciteit heeft kan het een goede keuze zijn om uw engineeringsprojecten door Assink & Schipholt BV te laten uitvoeren. Onze engineers voeren uw complete engineeringsprojecten uit binnen budget en op tijd. Op basis van vastgelegde eisen en wensen ontwikkelen we goed doordachte en haalbare oplossingen. Daarbij maken we gebruik van 3D CAD software.
Bij de keuze voor materialen en productietechnieken streven we naar een optimale balans tussen functionaliteit, kostprijs(reductie) en maakbaarheid. 

 

Soorten verbindingen

Plaat- en constructiewerk kunnen wij voorzien van onderstaande moeren en bouten zodat er later onderdelen aan gemonteerd kunnen worden.

Persbouten

Persbouten worden geplaatst in een geponst of gesneden gat in het plaatmateriaal of contructie. We brengen de perbout aan met behulp van onze Haeger pers. De pers zorgt ervoor dat bout en plaat een geheel gaan vormen. Deze inserts plaatsen we in zowel staal als in roestvaststaal (RVS).

Blindklinkmoeren

Voor het aanbrengen van blindklinkmoeren maken we gebruik van een aangepaste boormachine (of pneumatisch gereedschap). Het voordeel van blindklinkmoeren ten opzichte van persbouten is dat ze na het kanten kunnen worden aangebracht. De bewerkingstijd van het kanten is daardoor korter met als gevolg een reductie van kosten.

 

Stiftlassen

Stiftlassen (of boutlassen) is een verbindingstechniek waarmee bouten en stiften van allerlei afmetingen op metalen constructies of onderdelen worden aangebracht. Voordelen van stiftlassen zijn dat er weinig tot gaan nabewerking is en dat het product slechts aan één zijde toegankelijk hoeft te zijn. Verder zal de verbinding waterdicht zijn en bestand tegen trillingen. Het nadeel van stiftlassen is dat bij stiftlassen een positioneermal nodig is.