Bel ons
074-2912235
Mail ons
info@assinkschipholt.nl

Zuivere maatvoering,
perfecte afwerking

Onze Machines

Assink & Schipholt produceert plaat- en constructiewerk. Dat doen we uiteraard met machines; niet voor niets hebben we de beschikking over een zeer modern en geavanceerd machinepark. 

Door te blijven investeren in de organisatie, de medewerkers maar ook zeker in de juiste machines, weet Assink & Schipholt haar hoge standaard al vele jaren te continueren.

Ons machinepark bestaat o.a. uit:

Finnpower L6 lasermachine

Om onze klanten snelle leveringen tegen een concurrerende kostprijs te kunnen bieden hebben wij sinds enige tijd een L6 lasersnijmachine van Finn-Power in gebruik. Deze werkt met digitaal geregelde lineaire aandrijfmotoren die de vliegende optiek met snelheden tot 300 m/min positioneren. Samen met de hoge versnelling (2g) in alle asrichtingen en de dikte- en materiaalafhankelijke snijsnelheid biedt de L6 daarmee een ongekende dynamiek en productiviteit die m.n. in het dunne-plaatgebied tot hun recht komen. De lasersnijmachine L6 van Finn-Power kan tot 20 mm dik staal bewerken.

Het bijzondere van de L6 is dat dergelijke hoge snelheden mogelijk zijn zonder dat daarbij de kwaliteit - in termen van contourprecisie positioneernauwkeurigheid en snijkantgesteldheid - in het gedrang komt. Finn-Power hanteert in dezen strenge criteria zoals een maximale afwijking in de positie van het gat van 01 mm (in X- en Y-richting) en een vormafwijking van ten hoogste 005 mm. Desalniettemin kunnen in dun materiaal tot 1000 gaten per minuut worden gesneden. Dit is te danken aan een reeks constructieve maatregelen (stijfheid frame enz.) geavanceerde bewegingstechnologie de lineaire aandrijfmotoren en de speciale besturingsmethodiek.

De machine wordt ingezet voor het snijden van kleine en grote series plaatdelen van roestvast staal tot 12 mm en staal tot 20 mm; het accent ligt echter op de bewerking van dunnere componenten. De wisseltijden van serie tot serie zijn kort o.a. vanwege het handige wisselsysteem met cassettes voor de focusseerlens. Bovendien beschikken we over een uitvoering met shuttle-tafel waardoor platen efficiënt aan- en afgevoerd kunnen worden tijdens de bewerking.


Timesavers 42-series-RB borstel en afbraam machine

Tijdens het lasersnijden ontstaan vaak bramen en ruwe randen langs het snijvlak. Voor een zuivere maatvoering en een strak uiterlijk moeten die randen worden nabewerkt. Assink & Schipholt gebruikt daarvoor de GRINDINGMASTER Multi Directional brush machine, ook bekend als de 42-series-RB, van Timesavers. Met deze breedbandmachine kunnen we alle vlakke werkstukken bewerken doormiddel van schuren en slijpen. Door de slijpbanden voor en na de roterende borstels worden ook materialen met extra ruwe randen mooi afgewerkt.

Safan E-Break 150-3100 TS 3 kantpers

Deze servo-elektronische kantpers is de Original E-Brake in robuuste versie voor het zwaardere segment tot en met 150 ton perskracht en een werklengte tot en met 3100 mm. Onze Safan Kantbank heeft de meest nauwkeurige en constante buighoek over het gehele bereik van de machine. De unieke gepatenteerde rollenaandrijving in de bovenbalk zorgt voor een gelijkmatige, directe verdeling van krachten